Gå til hovedinnhold Gå til søk

Sigrid Bugge (1915-2011)

Sigrid Bugge utmerket seg som sykepleier i Bodø før og under andre verdenskrig, var militærsykepleier med kapteins grad under Koreakrigen (NORMARSH) og har vært aktiv i Europahjelpen i flere land. Hun virket også som organist i Bodø.

Sigrid utmerket seg både for sitt sterke engasjement innen ungdomsarbeid, som sykepleier og aktiv sanitetskvinne. Hun testamenterte hjemgården, «Bugge-gården» (senere kalt Gimle fritidssenter) vederlagsfritt til Bodø kommune med tanke på at ungdom skulle ha et aktivitetssenter.

Selv var hun et musikalsk talent og debuterte som organist i den lokale kirken som 9-åring. Hun gikk i orgel-lære i Bodø hos Fridthjov Anderssen, før hun studerte kirkeorgel ved musikk-konservatoriet i Oslo. Da Fridthjov Anderssen døde, søkte hun stillingen som organist i Bodø kirke. Til tross for glimrende attester ble en mann foretrukket. Hun valgte da å ta sykepleierutdanning.

Sigrid utmerket seg som sykepleier i Bodø både før og under andre verdenskrig. Var militærsykepleier med kapteins grad ved det norske militærsykehuset under Koreakrigen (NORMARSH) og aktiv i Europahjelpen i flere land. Hun fikk siden anledning til å virke som organist i Bodø.