Gå til hovedinnhold Gå til søk

Doris Løkke (1923-1991)

Doris Løkke var en pioner i norsk reiseliv, bygde opp Bodø Turistkontor og "solgte" Bodø, Nordland og Nord-Norge i Europa.

Doris Løkke Foto: Nordlandsmuseet

Doris Løkke (1923-1991) – en pionér i norsk reiseliv. Hun kom til Bodø på slutten av 1950-tallet, og fikk jobben med å bygge opp Bodø Turistkontor. Hun hadde alle forutsetninger for dette pionérarbeidet – født i Portugal, oppvokst i Japan, USA og Brasil – hun snakket mange av de store verdensspråkene flytende.

Doris arbeidet tett sammen med reiselivet i Nordland og Nord-Norge. Etter 11 år i jobben for og i Bodø, ønsket Landslaget for Reiselivet i Norge (i dag Innovasjon Norge) Doris som norsk turistsjef i Frankrike med ansvar også for Sveits og Italia. Herfra «solgte» hun også Nordland og Nord-Norge.

Også den utfordringen tok hun. For å vekke reiselivsinteressen for Norge i Tyskland, fikk hun etter 6 år i Paris, base i Hamburg. Tre år senere var hun tilbake i Paris.

Hun var ansvarlig for norsk reiseliv i Frankrike til pensjonsalder i 1990 og forble bodøværing og nordlending all sin dag. En helstøpt dame som alltid framsnakket Bodø og Nordland, og det på seks språk.

Doris Løkke døde 14. august 2014 i Lillehammer.